6.2.2016

Pyykkipäivä

Meillä pyykkipäivä on usein torstai. Periaatteesta en halua käyttää siihen viikonloppua, joten koska torstaisin mies käy töiden jälkeen harrastamassa on pyykkipäiväksi vakiintunut hikivaatteiden johdosta torstai. Normaalioloissa pesen 1-2 koneellista pyykkiä viikossa, mutta tällä viikolla aloitin pyykinpesun torstaina puoliltaöin ja pesin 5 koneellista pyykkiä.

Miten se vatsatauti alkaakin aina yöllä? Pienimmäinen oli kuitenkin tosi reipas. Ei itkeä tirauttanut kyyneltäkään ja nukahti aina heti uudelleen. Minä taas en nukkunut koko yönä. Korva tarkkana kuuntelin ja yritin ehtiä ajoissa paikalle. Pyykin määrästä voi arvata, että en aina ehtinyt. Onneksi uusia taudin uhreja ei ole ilmaantunut ja pyykkikorikin on jo tyhjä...

Lasten ollessa pieniä pyykinpesu tuntui uuvuttavalta, kunnes hiekkalaatikolla käydyssä keskustelussa koin ahaa -elämyksen. Kukaan muu ei tuntunut silittävän pyykkejään vaan siirsivät ne suoraan narulta kaappiin. Kotona nähdyn mallin mukaisesti olin tunnollisesti silittänyt joka ainoan vaatekappaleen. Voitte vaan kuvitella millainen vuori sitä silitettävää yleensä kertyi... Kun ensimmäisen kerran viikkasin vaatteita suoraan narulta pinoihin, odotin vähintäänkin jonkin salaman iskevän. Ei iskenyt, enkä ole sen jälkeen silittänyt kuin ne paremmat vaatteet. Pyykinpesu muuttui kertaheitolla astetta miellyttävämmäksi.

Viime syksynä se muuttui vielä miellyttävämmäksi kun kokeilin ensimmäistä kertaa pyykkietikkaa. Paitsi että se tuo pyykkeihin aivan ihanan tuoksun, on sillä lukuisia muitakin hyvä puolia. Se mm. poistaa pesuaineiden jäämät pyykistä, pyykistä tulee pehmeää (korvaa huuhteluaineen, jonka tarkoitusta muuten itse en ole ikinä ymmärtänyt), pitää pesukoneen puhtaana, poistaa hajuja (on siinä todella tehokasta), kirkastaa värejä ja poistaa kellastumia. Lisäksi pyykkietikka on vielä ekologistakin.

Nämä Le Pere pelletierin pyykkietikat ovat lisäksi kauniita pitää esillä. Omani olen ostanut Herkku- ja lahja Murenasta, josta tätä myydään kuulemma pullotolkulla. Aina erän tullessa sana kiertää ja hyllyt ovat hetkessä tyhjät. Tuoksuja on useita erilaisia, omani olen valinnut miedoimmasta päästä. Harvapa ostaisin lahjaksi huuhteluainetta, mutta tätä ostin äidilleni joululahjaksi. Kovasti on kehunut tuotetta. Parasta ehkä on koko kodinhoitohuoneeseen leviävä ihana tuoksu. Sarjaan kuuluu paljon muitakin tuotteita mutta niitä en ole vielä kokeillut. Oletko sinä jo kokeillut pyykkietikkaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...