28.2.2016

Väsymyksen kierre
Viime viikonlopun "Ahaa, helmikuu" -oivalluksen jälkeen aloin miettimään kevättä, väsynyttä oloa ja elon ankeutta. Huomasin joutuneeni alavireiseen kierteeseen, joka vei ainoastaan kohti enemmän ja enemmän väsynyttä olotilaa.

Kevät on ollut töissä huippukiireinen, resurssit on tiukilla ja työasiat vaivanneet mieltä kotonakin. Paikatakseni kiirettä olen ruokatunnilla vain haukannut nopeasti eväät kahvion puolella ja palannut nopeasti työpöydän ääreen. Virhe numero 1.  

Kotiin tullessa olen ollut väsynyt ja helpoin vaihtoehto on ollut käpertyä sohvan nurkkaan potemaan väsymystä ja usein myös pientä päänsärkyä. Virhe numero 2.  Seurauksena se, että saattoi mennä useampi päivä, että haistelin ulkoilmaa ainoastaan kiiruhtaessani auton ja ulko-oven väliä. Kotijumppailutkin ovat jääneet muutamia venyttelyhetkiä lukuunottamatta todella vähälle.

Sohvan nurkasta on suora näköyhteys keittiön herkkukaapille ja vaikka normaali ruokavalioni onkin terveellinen ja sisältää niin kasviksia kuin hedelmiäkin, on herkkukaapin ovi auennut viime aikoina aivan liian usein. Virhe numero 3. 

Väsynyt ja nuukahtanut olo on tehnyt sen, etten tunnu saavan mitään aikaiseksi. Töissä kyllä, mutta kotona eri projektit ovat jääneet pölyttymään. Ulkoilman puutteesta ja sokerin syönnistä johtuen väsymys vaan kasvaa, tulee huono fiilis ja sitä vajoaa aina vain syvemmälle kurjaan fiilikseen.

Helmikuu- oivalluksen jälkeen seuraava pysäyttävä ajatus olikin, että miksi en ole tehnyt asian hyväksi mitään. Pysäyttänyt kierrettä. Ok, on ankeaa ja väsyttää, mutta väsyttäisikö vähän vähemmän jos raahaisi takamuksensa ulos lenkille, jättäisi suklaat kääreisiinsä kaappiin ja tekisi listan kaikesta keskeneräisestä. Ottaisi niskalenkin tästä ankeasta keväästä, näyttäisi kieltä ja päättäisi porskuttaa täysillä kohti kesää.

Viime viikolla etenin pienin askelin sanoista tekoihin. Lähes päivittäin olen töiden jälkeen suunnannut kävelylle tai hiihtämään. Olen vaihtanut suklaan appelsiineihin ja tarttunut niihin keskeneräisiin projekteihin väkisin ja vienyt niitä eteenpäin edes hitusen. Kierre on katkaistu ja suunnan muutos käynnissä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...