Lisäenergiaa siivoamiseen sain raparperipiirakasta vaniljakastikkeella. Tämä ohje on paras tähän mennessä kokeilemistani. Pehmeä pohja ja ihanan rapea pinta. Välillä aina kokeilen uusia ohjeita ja aina olen palannut tähän. Ohje sopii myös vaikkapa mustikkapiirakan tekoon.
Raparperipiirakka
2 munaa
2½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
5 dl raparperia
50g voita
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri, lisää nesteet ja venhäjauhoon sekoitettu leivinjauhe. Sekoita varovasti. Levitä vuokaan, ripottele päälle raparperit. Hiero voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele piirakan päälle. Paista 200 C n. 30 - 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!