Lauantaina tehtiin ensimmäistä kertaa teriyaki lohta. Teriyakikastike on mulle varsin uusi tuttavuus, ensimmäisen kerran taisin maistaa vasta viime keväänä. Tämä ohje kilpailee yksinkertaisuudessaan pestokalan ohjeen kanssa.
Lohta teriyakikastikkeella
lohifilee
suolaa
teriyakikastiketta
Lohifilee pellille, päälle hieman suolaa ja sivellään teriyakikastikkeella. Uuniin 200 C n. 20 min ja valmista on.
Mieheni teki aikuiseen makuun vielä mausteisen kastikkeen, johon tuli vähän kaikkea: soijaa, teriyakikastiketta, limemehua, chiliä, basilikaa, valkosipulia, seesamiöljyä... mitäköhän vielä? Nämä kastikesekoitukset ovat mieheni erikoisalaa, mä seuraan mieluummin ohjeita, hän säveltää omasta päästään...
Miehen kesäprojekti |
Sunnuntain menu oli lähes yhtä helppo. Grillattiin broilerifileitä pekoniin käärittynä. Nam! Ei tarvitse mitään muuta maustetta ja pekoni pitää broilerin mehukkaana.
Pekoni-broilerikääröt
broilerin ohuita rintafileitä
amerikan pekonia
Mango-kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1/2 prk mangososetta
currya
grillimaustetta
suolaa
Kääri jokaisen rintafileen ympärille yksi pekoni. Grillaa miedolla lämmöllä n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!