28.7.2013

Inspistä asuntomessuilta

Menneellä viikolla tehtiin ystäväni kanssa päiväretki asuntomessuille. Vaikka rakentaminen tai remontoiminen ei olekaan nyt ajankohtaista, on messuilla aina kiva katsoa erilaisia sisustusratkaisuja ja hakea inspistä omaan sisustukseen.

Hyvinkään asuntomessut olivat minun mieleeni. Pelkkiä omakotitaloja, jotka olivat sellaisia normaali-ihmisen saavutettavissa olevia. Ökytaloja ei alueelle mahtunut kuin muutama.

Sisustuksissa oli selkeästi menty astetta rouheampaan suuntaan. Vaikka musta-valkoista oli edelleen paljon näkyvillä, oli se saanut kaverikseen puu- ja betonipintoja, pellavaa, runsaita petauksia. Myös ruskea väri oli tehnyt paluun monen talon sisustukseen niin seinäpinnoissa kuin huonekaluissakin. Kameran linssiin hain tällä kertaa erityisesti omaan käyttöön soveltuvia ideoita.


Kohteessa 27 oli työhuoneessa betoniharkoista ja laudoista koottu kirjahylly. Yllättäen myös tuolin väri miellytti. Oikealla Iittalan tulevan syksyn uutuuksista Leimu-valaisin. Tätä olemme mieheni kanssa jo aikaisemmin ihailleet lehdissä, enkä ihmettelisi jos se meidän hyllyn reunalle vielä ilmaantuisi.


Kuparia, puuta, villaa, betonia ja lasia. Kaikkia sikinsokin ja silti jotenkin kiva kokonaisuus. Selkeästi tässä sisustuksessa on syksyn fiilistä. Ja taas se lamppu...


Kohde 8 oli selkeästi omaan mieleeni liian romanttinen, mutta jotain vastustamatonta oli tässä yhdistelmässä. Rouheaa betonia ja herkkiä harsokukkia. Jos ei muuta niin ainakin harsokukkia pitää hakea omaan syksyn sisustukseen...


Kohteesta 28. Rokkareiden talo, jossa oli mielenkiintoisia yksityiskohtia vaikka kuinka. Ehkä liian rokkaavia mun makuun, mutta tuo pöytä. Vähän pienemmässä koossa yksi mulle kiitos!


Vasemman puoleinen kuva kohteesta 24. Kiva ja yksinkertainen työpiste. Tällaisesta haaveilin joskus meidän yläkertaan. Pukkijalatkin olivat jo ostettuina, mutta nyt siinä huoneessa nukkuu kaksi pientä poikaa. Ehkä vielä joskus toteutan tämän jonnekin nurkkaan. Kohteessa 8 oli pakko ikuistaa lepakkotuoli, joka on salakavalasti päätynyt mun himotuslistalle. En edes tiedä onko tuolissa hyvä istua, mutta haaveilen kokovalkoisesta lepakosta terassille. Keveä ja ilmava tuoli hauskalla ulkonäöllä varustettuna. Pitäisi kaivaa jostain se inspiskuva, josta tämä himotus sai alkunsa...


Olen jo mielessäni sisustanut poikien huoneita teinivuosia varten. Sitä en tiedä saanko silloin enää sanoa huoneen sisustukseen mitään, mutta jos saan, niin tässä olisivat elementit valmiina: mustaa, valkoista, pirtsakka tehosteväri ja ehdottomasti valkoiset combonibilit yöpöydiksi. Kuvat kohteesta 15.


Kohteista mieleeni parhaiten jäi numero 9, Jukkatalon Trendo. Ei niinkään häikäisevän sisustuksen vaan kekseliäitten säilytysratkaisujen takia. Ylläolevassa keittiökuvassa minua miellytti erimallisten ja -kokoisten yläkaappien yhdistelmä ja niiden väliin jätetyt valaistut aukot.


Samasta kohteesta 9 oli myös tämä eteisratkaisu. Tästä järjestelijä-minäni taisi saada messujen kovimmat kiksit. Liukuovien takaa heti ulko-oven vierestä löytyi näppärä laskutaso. Meillä on itseasiassa vähän samaa ajatusta sisääntulon liukuovikaapiston sisällä, mutta ei läheskään näin tyylikkäästi toteutettuna. Nyt mietinkin miten saisin samanlaiset vetolaatikot meidän kaapiston sisään ja peilikin olisi aika kiva... ja valo... ja pistorasiat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...