3.7.2013

Suloinen Sopot

15 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva Sopot sai meidät huokailemaan ihastuksesta. Kilometreittäin upottavaa rantahiekkaa. Rentoa menoa ja siisti kaupunkimaisema. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että näimme Sopotista vain kävelykadun ja rannan, mutta silti sen perusteella voisin tehdä seuraavan Puolan matkan vain sinne. Tunnin lentomatkan päässä mielettömät biitsit. Rantalomalle voisi mennä vaikka viikonlopuksi...Kävimme Sopotissa kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä tulimme Gdanskista paikallisjunalla. Matka kesti n. 20 minuuttia ja maksoi koko perheeltä huimat 2,5 euroa. Junia kulki aika tiuhaan tahtiin, joten aikatauluja ei tarvinnut katsella. Toisena päivänä tulimme taksilla. Taksilla hinta Gdanskista oli n. 10 euroa eli ei paha sekään.Juna-asemalta rannalle on noin kilometrin matka, josta suurin osa kävelykatua. Yleisilme oli astetta Gdanskia siistimpi ja modernimpi. Kävelykadulla oli vieri vieressä ravintoloita ja putiikkeja ja se päättyi kahteen peräkkäiseen suureen aukioon. Rannalla on Euroopan pisin puurakenteinen laituri (0,5km), jolle pääsee pientä pääsymaksua vastaan.
Aukion molemmilta reunoilta pääsee hiekkarannalle. Rannat olivat siistit, mutta pukuhuoneita tai vessoja sieltä ei löytynyt. Muutenkin rantapalveluita oli vähän, ainakin siinä kohdalla missä olimme. Tosin vielä ei ollut ihan sesonkiaikakaan. Ollessamme rannalla sunnuntaina oli se täynnä puolalaisia ja turisteja, maanantaina jäljellä olivat enää turistit. Heinä- ja elokuussa Sopot on myös puolalaisten suosikkilomakohteita. Sopotissa on kuulemma enemmän yöelämää kuin Gdanskissa, joten olisi ihan kiva nähdä millainen iltafiilis kaupungissa on.


 

Ranta oli mukavan matala lasten leikkiä ja läiskytellä. Aikuisen piti kahlata aika pitkälle, jos oikein uida halusi.Voisimme hyvinkin tehdä joskus uuden reissun Puolaan, mutta niin, että ottaisimme hotellin Sopotista ja viettäisimme pääosin rantalomaa. Gdansk on periaatteessa nyt nähty ja mielestäni pari päivää riitti sille hyvin. Sopotkaan ei ole mikään iso paikka, mutta rannalla viihtyisimme varmasti useammankin päivän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...