Sipulikeitto
500g sipulia
2 valkosipulinkynttä
50g voita
1 rkl sokeria
1l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl valkoviiniä
ripaus suolaa ja mustapippuria rouhittuna
Pinnalle
paahtoleipää paahdettuna
emmental juustoraastetta.
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Vinkki vitosena, valitse kaupasta isoja sipuleita eikä tällaisia onnettomia pieniä kuten minä. Niiden kanssa menee ikä ja terveys ja vielä ripsiväritkin... Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi. Pehmitä sipuleita ja valkosipuleita hiljalleen rasvassa kattilan pohjalla. Lisää sokeri ja anna sipuleiden saada myös vähän väriä. Anna pehmitä kannen alla n. 20 minuuttia. Lisää nesteet ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min. Jaa keitto annoskulhoihin. Nosta keiton pinnalle paahdettu paahtoleipä ja leivän päälle reilusti juustoraastetta. Nosta keitto uuniin ylätasolle ja kuumenna grillivastuksella kunnen juusto kuplii. Nauti heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!