13.8.2012

Kaappien tyhjennystä

Syksy on mulle samanlainen kuin monelle uusi vuosi, paljon hyviä lupauksia :) Nyt aloitin lupausten pitämisen heti ja varasin kirppispöydän. Kaikki lasten pieneksi käyneet vaatteet, omat käyttämättä jääneet  vaatteet ja muuta nurkissa lojunutta on nyt kirppispöydällä odottamassa uusia omistajia. Hintaa en paljoa laittanut, koska takaisin en niitä halua. Huomenna menen laittamaan vielä jäljellä oleville lapun "-50%". Ja jos jotain vielä jäljelle jää niin sitten kippaan ne UFFiin ja vaihtotorille.

Samalla kun olen omaa pöytää käynyt täyttämässä ja siivoamassa, on toki tullut kierrettyä kirppiksellä muutenkin. Paljon on tavaraa myynnissä ja hirmu paljon vaatetta, joissa on laput paikoillaan tai lukee "uusi" tai "käyttämätön". Siitä palasi mieleen heinäkuun Olivia-lehdessä ollut mielipidekirjoitus. " Ostitko alennusmyynnistä kolme toppia, joita et sitten käyttänytkään? Ei hätää! Kerää rievut kasaan ja varaa pöytä kirpputorilta. Niinhän kaikki tekevät" ..." Jos kirpputorit kiellettäisiin tai jos niillä näyttäytyminen olisi vähintään noloa, saattaisimme ostaa harkitummin ja vain asioita, joista emme halua eroon."  


Auts, osui ja upposi! Täytyy myöntää että omasta kaapistakin löytyi vaatteita, joilla käyttökertoja on ollut luvattoman vähän.  Mekkoja, jotka on ostettu johonkin tiettyyn juhlaan, alennusmyynneistä ostettuja "kun halvalla sai"-vaatteita, ihanan värinen paita, joka ei vaan sovi mun päälle... listaa voisi jatkaa pidempäänkin.

Nyt tyhjensin vaatehuoneen hylly kerrallaan ja kävin jokaisen vaatteen läpi. Heti hyllyyn takaisin ne omat suosikit, joita tulee paljon pidettyä, jäljelle jääneet joutuivat sitten arviointiin. Pidänko vai onko jäänyt hyllyn täytteeksi... Villapaidoista ja neuleista lähti varmaan kolmasosa.  Nyt vaatehuone on siisti!

Ja pyhä lupaus on taas tehty, ennen kuin ostan seuraavaksi vaatetta, mietin oikeasti minkä kanssa ja missä niitä käytän. Näin kotona ollessa kun ei kauheesti mitään "parempia" vaatteita tarvitse. Eri asia sitten vuoden päästä kun työelämä kutsuu jälleen. Silloin on tehtävä hankintoja, mutta toivottavasti järki kädessä... eli harkitummin ja vain vaatteita, joista en halua eroon...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...