28.8.2012

Sujuvampaa ruuanlaittoa

Koska tätä ruuanlaittoa tulee "harrastettua" päivittäin, olen muutaman jutun oppinut, jolla ruuanlaitto on muodostunut helpommaksi ja mukavammaksi. Voi olla, että on muille itsestäänselviä juttuja, mutta meikäläiselle selvinnyt vasta nyt.


Aiemmin tein ruokaa niin, että nappasin aina tarvittaessa kaapista tarvittavan ainesosan. Lopputulos oli armottoman sekainen keittiö ruuanlaiton jälkeen. Ja täydellä vatsalla sohva kutsui enemmän kuin siivoaminen. Nykyään kasaan aina ensimmäiseksi kaikki tarvittavat ainesosat yhteen kohtaan. Samalla on hyvä tarkistaa, että kaikkea löytyy tarvittava määrä ja tehdä vielä viime hetken suunnitelman muutokset jos näin ei olekaan. Avaan valmiiksi pussit ja purkit, pilkon tarvittavat ja otan myös kaikki ruuanlaitossa tarvittavat välineet esille. Ruokaa laittaessa sen sijaan, että hakisin tavaroita kaapista palauttelen niitä paikoilleen. Kun ruoka on valmis, keittiökin on siisti... Ja kantapään kautta on tullut opittua sekin, että ohje kannattaa lukea alusta loppuun jo ennenkuin tekee edes ostoslistaa. Jotain aineita voi ehkä korvata toisella ja joskus esim. joitakin reseptissä mainittuja yrttejä tarvitaan vain koristeeksi. Turha ostaa koko nippua tiskipöydälle kuihtumaan jos tarve on vain muutama oksa..


Tällä kertaa valmistumassa vuohenjuusto-pesto broilerirullat kera parmesaanirisoton. Uusi resepti kokeilussa jälleen. Ehkä vähän juhlava näin lapsiperheen arkipöperöksi, mutta eikös se arkikin ole juhlaa !

PS. Ruoka läpäisi testin. Oli tosi hyvää ja lapsetkin söivät lautasen tyhjäksi. Maistui huomattavasti paremmin kuin eilinen jauhelihakastike. Tästä ei ehkä uutta arkiruokaa tule, mutta viikonlopun herkku ehdottomasti!

2 kommenttia:

  1. Heii reseptejä kehiin! :D Kuulosta hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy muistaa seuraavaksi kuvata myös aikaansaannokset, laitetaan sitten se reseptikin tänne :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...