Kuvassa tonnikalapihvi lime-korianterivoikastikkeella sekä paistettuja porkkanoita ja sipulia. |
Tässä pari loistavaa kastiketta kalalle. Molemmat suht helppoja ja tosi maukkaita.
Lime-korianterivoikastike
2 annosta
Tämä kastike on napattu ohjelmasta 4 tähden keittiö. Ei kevyt, mutta tosi hyvän makuinen.
1 salottisipuli hienonnettuna
1 tl sambal oelekia (chilinen maustetahna)
½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
½ limetin mehu
2 rkl vispikermaa
100g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa
valkopippuria
Sekoita kattilassa hienonnetut salotti- ja valkosipulit, sambal oelek, valkoviini ja limetin mehu. Käytin itse valmista limemehua ja määrä oli n. puoli ruokalusikallista. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä enää pari ruokalusikallista. Lisää kerma ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi seokseen nokare kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla (itse en lisännyt enää suolaa tässä vaiheessa). Ohjeessa oli, että kastike riittää neljälle. Meillä on riittänyt juuri sopivasti kahdelle eli neljälle on mielestäni aika pieni annos.
Chilikastike kalalle
2 annosta
Tämän ohjeen olen saanut thai ruokakurssilla. Ihana! Ja väkevä jos niin haluat...
yksi pieni chili tai maun mukaan
1 rkl tamarindia (mausteosastolta löytyy purkissa tamarinditahnaa)
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
30g palmusokeria (tavallinen tai ruokosokeri käy myös)
3 rkl thai kalakastiketta (löytyy myös mausteosastolta)
(korianteria)
Murskaa chili ja sipulit (olen käyttänyt morttelia eli ensin hienontanut veitsellä ja sitten murskannut morttelissa tahnaksi)
Lisää tamarinditahna n. ½ dl:aan vettä. Keitä kokoon ja lisää sokeri ja kalakastike.
Paista chilitahnaa miedolla pannulla ja lisää tamarindiliemi päälle. Lisää halutessasi koristeeksi korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!