25.2.2013

Nimppariherkkuja

Viikonloppuna juhlittiin esikoisen nimppareita. Tällä kertaa järjestettiinkin vierasvastaanotto jo aamulla kello 10. Koska kellään ei ollut menoja eikä muutakaan ohjelmaa ajateltiin, että hoidetaan homma heti aamusta alta pois niin jää iltapäivä vapaaksi. Ja onneksi tehtiin näin, oli se auringonpaiste sunnuntaina niin ihana, että mieluummin sitä ihaili hiihtoladulta kuin ikkunoiden takaa.

Meillä vieraat joutuu "kärsimään" aina siitä, että kokeilen uusia reseptejä juhlien aikaan. Harvoin leivon ihan vain meidän perheelle vaan teen jotain uutta kun porukkaa on enemmän paikalla. Tällä kertaa kokeiluna oli valkosuklaapistaasijuustokakku. Muistatteko sen valkosuklaapistaasitahnan, jonka ostin jo hyvän aikaa sitten. En ole osannut käyttää sitä oikein mihinkään, mutta sitten sain tämän ohjeen. Ohje oli tosi helppo, sillä kaikki aineet vaan sekoitettiin yhteen. Makukin oli herkullinen, ei liian makea.

Ostin tahnan silloin laivalta, mutta sitä saa mm. maahantuojan verkkokaupasta www.delideli.fi. Ja voihan kakun tehdä ihan tavallisesta valkosuklaastakin.



Valkosuklaapistaasijuustokakku

pohja
175g minttudominokeksejä
½ dl sulatettua margariiniä

täyte:
200g rahkaa
200g vaniljarahkaa
2 purkkia (á 150g) ranskankermaa
1 kananmuna
3 rkl perunajauhoa
1 dl/maun mukaan valkosuklaapistaasitahnaa (käytin koko purkin)
3/4 dl sokeria

Murenna keksit ja lisää margariini. (Minttudominoista tulee aika hallitseva maku, valitsisin seuraavalla kerralla ihan tavalliset dominot) Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi

Mittaa täytteen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella n. 1 minuutti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Paista 175 asteessa n. ½ tuntia. Anna jäähtyä ja vetäytyä pari tuntia tai seuraavaan päivään kylmässä. Koristele suklaalla tai hedelmillä. Itse sulatin päälle valkosuklaata. 



PS. Viime postauksessa kerroin meidän ihailleen lomalla moneen otteeseen peuroja olohuoneen ikkunasta. Nyt ihailu on muuttunut ihan joksikin muuksi, sillä huomasin että kuusi tuijaa ja pari marjakuusta on parturoitu varsin reippaalla otteella....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...