27.7.2014

Kroatian tuliaiset

Olin kokonaan unohtanut Kroatian tuliaiseni, vaikka kuvasinkin ne jo heti matkalta tullessa. Itse Biograd ei mikään shoppailijan paratiisi ollut, mutta tällä lomalla sitä ei kaivattukaan. Keskustan pikkuputiikit tarjosivat pelkkää turistikrääsää ja muutenkin ostosmahdollisuudet olivat hyvin heikot. Kaupungissa oli yksi kauppakeskus, joka sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella kuitenkin kävelymatkan päässä. Siellä oli tarjontaa vähän enemmän, mutta shoppailumme jäivät lähinnä lelukaupassa tarjonnan tarkistamiseen. Shoppailijan olisikin syytä ottaa bussi alleen ja suunnata vaikkapa naapurikaupunki Zadariin, jossa olettaisin valikoiman olevan huomattavasti laajemman.


Meidän tulisiaset keskittyivät tällä kertaa täysin paikallisiin ruokatuotteisiin. Kuten aikaisemmin herkuttelijan Kroatia -postauksessa kerroin, ruoka oli matkalla erityisen hyvää. Niinpä keräsimme itsellemme makumuistoja matkalta.

Kroatiassa tuotetaan paljon oliiviöljyjä, joten matkalaukkuun sujahti ensimmäisenä pari maustettua versiota, tryffeli- ja rosmariiniöljy. Nämä ostin ihanasta pienestä puodista rantakadulta, missä myyjä auliisti maistatti öljyjä ja muita paikallisia herkkuja. Mukaan tarttui myös viikunahilloa, joka on ihan parasta juustojen kanssa. Eksoottisempana maistiaisena ostin myös viikunakakkua.


Eksotiikkaa on myös tuossa kultaisessa keossa tarjottimen etualalla. Osaatko arvata mitä se on? Mehiläisen siitepölyä. Olen varovaisen kiinnostunut kaikista superfoodeista ja siitepölyn huikeista vitamiinimääristä olen lukenut monestakin lähteestä. Tuo kullankeltainen pöly oli Kroatiassa superedullista. Maksoin 200g purkista pari euroa, kun Suomessa tuosta saa pulittaa pitkälti toistakymmentä euroa.


 

Meillä kävi hyvä tuuri, sillä lomaviikkomme aikana Biogradissa vietettiin paikallisten tuottajien festivaaleja. Parina päivänä keskustan kadut täyttyivät pitkistä pöydistä, jotka notkuivat elintarvikkeita, käsitöitä ja erilaisia ruoka-annoksia. Tällaiset paikalliset tapahtumat tarjoavat usein unohtumattomia elämyksiä. Elävää musiikkia, herkullista ruokaa, iloista ihmisvilinää...Arvaapa iskikö matkakuume uudelleen näittä kuvia katsellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...