30.7.2014

Terveiset Tallinnasta!

Kesän suunnitelmiin kuului viikonloppumatka miehen kanssa kahden ulkomaille. Viime kesänä samana suunnitelma muuttui kahdeksi päiväksi Helsingissä. Tänä kesänä päästiin jo astetta pidemmälle, sillä vietettiin alkuviikosta pari päivää ystäväpariskunnan kanssa Tallinnassa. Mihin tässä vielä muutaman vuoden päästä päästäänkään jos samalla tahdilla jatketaan ;)

Ensimmäiset Tallinnan kokemukset minulta on reilun parinkymmenen vuoden takaa. Silloin liukasteltiin jäiseen risteykseen Ladan kylki edellä. Taksin suuntana oli Mustamäen tori, jossa kaikki myytävä oli takuuvarmasti feikkiä. Kaupungin kehittymistä on tullut käytyä katsomassa vuosien varrella useammankin kerran, mutta nyt edellisestä käynnistä oli ainakin kuusi vuotta aikaa. Sinä aikana kaupunkikuva on edelleen muuttunut hurjasti. Korkeita peililasisia tornitaloja on kasvanut kuin sieniä sateella ja erikokoisia kauppakeskuksia on joka nurkan takana. Toki edelleen löytyy kaiken keskeltä purkukuntoisia rötisköjä, mutta kaikenkaikkiaan kaupunki on kuronut umpeen ne kaikki vuosikymmenet, jotka joskus oli Suomea jäljessä.


Tämänkertainen reissu keskittyi lähinnä yleiseen kaupungilla hengailuun, terasseilla istuskeluun ja shoppailuun. Vanha kaupunki oli kaikille tuttu aiemmilta reissuilta, joten sille uhrasimme tällä kertaa aikaa vain pienen kävelykierroksen verran. +32 astetta ja pienet kapeat kujat vailla tuulen virettä eivät vaan sovi yhteen...Reissun yksi kohokohta oli maanantai-illan ruokailu. Yksi seurueemme jäsenistä oli aiemmin tänä kesänä syönyt Ravintola Lusikassa ja suositteli sitä kaikin ylisanoin. Ruokalista oli houkutteleva, joten eipä meitä muita tarvinnut kovinkaan paljoa ylipuhua sinne. Eikä tarvinnut pettyä.


Alkuruuaksi valitsin vuohenjuustoa mansikkasalaatilla. Taivaallisen hyvää. Pääruuan kohdalla kävi annoskateus ylivoimaiseksi. Tilasin itse ruijanpallasta, mutta mieheni otti saksanhirven karetta karhunvatukkakastikkeessa. Vaikka omakin annoksekseni oli todella maukas, oli mieheni annos täysin vailla vertaa. Kävin nappaamassa palan, toisen ja kolmannenkin... kunnes sain varoittavan katseen pysyä kiltisti omalla puolella pöytääni.


Myös toiselle päivälle meillä oli suunnitelmissä vanhasta kaupungista suosisteltu ravintola, mutta juuri kun syömään piti lähteä, taivas repesi ja kadut lainehtivat vettä. Niinpä jäimme hotellin läheisyyteen ja valitsimme lounaspaikaksi espanjalaistyyppisen Ravintola Alter Egon, joka hurmasi sisustuksellaan. Myös ruokalista vaikutti hyvältä, mutta itse ruoka jätti joidenkin annosten osalta parantamisen varaa.

Erityismaininnan ansaitsee myös hotellimme Nordic Hotel Forum, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Viru hotellia vastapäätä. Aivan huippuhotelli. Hotelli on sisustettu modernilla otteella. Huoneet olivat tilavat ja kauniit. Aamiainen oli aivan käsittämättömän runsas ja hyvä, menee kirkkaasti kärkeen kaikista kokemistani hotelliaamiaisista. Voin todellakin suositella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...