6.1.2016

Juhlan kautta arkeenIhana tällainen välipäivä ensimmäisellä loman jälkeisellä työviikolla. Aamut ovat olleet todella takkuisia, kun lomalla tuli nukuttua pitkään. Iltapäivällä taas ovat väsyttäneet aikaiset aamut. Tehokkuus on ollut aika kaukana tämän viikon työpäivistä. Tänään on vedetty henkeä ja kerätty energiaa loppuviikoksi.

Työn lisäksi ollaan tällä viikolla juhlittu. Kuopus täytti eilen tärkeät viisi vuotta. Nämä olivat hänelle ensimmäiset syntymäpäivät, joita hän on odottanut kuin kuuta nousevaa. Päivästä on puhuttu paljon ja suunnitelmia tehty. Eniten huolta aiheutti se, että minulla oli työpäivä enkä olisi kotona kun hän herää. Sain onneksi järjestettyä niin, että tein aamulla töitä kotoa ja pystyin olemaan mukana herättämässä ja laulamassa päivänsankarille.

Lahjan kuopus valitsi itselleen Berliinistä ja halusi sen itse itselleen myös paketoida. Myös kakkua suunniteltiin tarkkaan ja harkiten. Meillä syntymäpäiväksi saa toivoa haluamansa kakun ja minä yritän sitä sitten parhaani mukaan toteuttaa. Kuopuksen valinta osui lopulta äidille aika armolliseen kirjainkakkuun. Suklaakakku suklaakuorutteella, väliin toivottiin hilloa ja "parsimaania". Marsipaani vaihtui lopulta vaniljakastikkeeseen, mutta muuten mentiin juniorikokin toiveiden mukaan. Tein kakun levykakkuna ja uunipellillisestä saikin mukavasti kolmikerroksisen J:n. Päällisen tein mokkapalojen kuorruteohjeella.

Sukulaisjuhlien lisäksi kestittiin kummit lastensa kanssa. Tänään juhlaa on jatkettu pappan synttäreillä ja ensi viikonloppuna juhlitaan vielä toinen pappakin. Sen jälkeen tämä äiti laittaa perheen sokerihanat kiinni muutamaksi viikoksi, sillä nyt on viime viikot eletty pelkästään herkuttelemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...