16.1.2016

Puhtaat sivut

Vuoden vaihteeseen liittyy mulla aina tunne uuden aloittamisesta. Kalenterin sivut ovat vielä tyhjät ja mikä vaan vaikuttaa mahdolliselta. Tulevaan vuoteen suhtautuu uteliaasti, mitä kaikkea sitä onkaan tulossa? Ja näin parin viikon jälkeen  kalenterin sivut ovat taas täynnä merkintöjä ja arki rullaa normiaikataulujen suhteen, mutta silti vielä on hyvä hetki miettiä mitä tulevalta vuodelta haluaa.

Viime vuoden vaihteessa piirtelin ja kirjoittelin paperille mitä haluaisin tehdä ja kokea. Matkoja, työelämän muutoksia, elämyksiä ja hyvinvoinnin parantamista. Noihin sivuihin palasin vuoden aikana useamman kerran. Tänä vuonna en ole ainakaan vielä tehnyt samaa, vaikka sen hyväksi keinoksi koinkin selkeyttää omia ajatuksia.

Yksi asia on kuitenkin selkeänä mielessä. Tänä vuonna haluan stressata vähemmän kuin viime vuonna. Työhöni kuuluu deadlineja deadlinen perään ja mun on pakko oppia olemaan stressaamatta niitä. Oppia jättämään työasiat niiden ovien taakse. Muistaa, että kaikkii asioihin en pysty vaikuttamaan. Oppia luottamaan siihen, että kaikki sujuu stressaamattakin. Muistaa, että stressaaminen ei ainakaan vie asiaa millään tavalla eteenpäin. Viime vuonna aika monta sunnuntai-iltaa meni seuraavaa työviikkoa miettien. Ja se ei kovinkaan paljon mielialaa yleensä nostata.

Miten sitten olla stressaamatta? Joitakin ihan konkreettisia asioita olen jo alkanut muuttaa tekemisissäni.

  • Pyrin hoitamaan ikävätkin asiat heti. Moni juttu kasvaa mielessä isompiin mittakaavoihin, kuin mitä se todellisuudessa on. Tiedäthän juttuja joiden tekemistä lykkäät viikkokaupalla ja lopulta itse homma on muutaman minuutin juttu. Sitten ihmettelet, miksi ihmeessä tuli lykättyä sitäkin niin kauan.
  • Opettelen sanomaan ei, silloin kun omat aikatauluni eivät anna periksi. (Tässä sitä opeteltavaa riittääkin. Liian helposti sorrun sanomaan, että kaikki onnistuu...)
  • Työsähköposti pysyy kiinni kotona. Muutenkin sähköpostin käytössä olen ottanut käyttöön muutamia niksejä, joiden avulla minä hallitsen sähköpostia eikä sähköposti minua. 
  • Yritän olla murehtimatta asioita, joihin en pysty vaikuttamaan ja joiden toteutumisesta en tiedä. Helpommin sanottu kuin tehty. 
  • Joogaan myös kotona muutaman kerran viikossa. Joogalla on aina ihanan rauhoittava vaikutus. Ostin jo vuoden lisenssin Yoogaiaan, jossa on ohjattuja tunteja vaikka millä mitalla.
  • Värityskirjakin on ostettu oikein pahoja stressipäiviä varten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...