27.6.2012

Toscakakku

Juhannusvieraille tein toscakakkua. En ole ennen tehnyt, mutta selailin taas kerran Hellapoliisin keittokirjaa ja tämä kakku näytti helpolta ja nopealta valmistaa. Sitä se olikin. Plussaa oli vielä helpot ainekset, vain mantelilastuja piti hommata kaupasta. Huomaa muuten, että pussillisessa mantelilastuja on vaan 50g lastuja ja ohjeeseen tarvitaan 75 g. Terveisin nimimerkki "Vasta kotona pussia paremmin tutkinut". (Riitti kakun päälle kuitenkin ihan ok)





Toscakakku 
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa (tai maitoa)
100 g margariinia

Pinnalle:
75 g mantelilastuja
75 g margariinia
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5rkl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi kerma ja sulatettu margariini.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa ensin 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Sillä aikaa kun pohja kypsyy, tee kuorrute.
Mittaa kattilaan mantelilastut, margariini, sokeri, vehnäjauhot ja maito, kiehauta.
Levitä kuorrute osittain paistetun pohjan päälle ja jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Vinkki! Älä tee niin kuin minä eli kaadat suoraan kattilasta kuorutteen kakun päälle... Tekee kivan kraaterin kakun keskelle. Lusikoiminen liene parempi vaihtoehto :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...